Първа помощ при бъбречна криза

Първа помощ при бъбречна криза

Първа помощ

Болките при бъбречна криза се считат за едни от най-силните, които човешкото тяло може да изпита,за това е важно да се окаже първа помощ при бъбречна криза максимално бързо. Те са пулсиращи, коликообразни, режещи, опасващи, започващи от хълбока и разпространяващи се по хода на уретера към слабините. Могат да бъдат съпроводени от гадене и повръщане, което допълнително усложнява лечението. Бъбречната криза е спешно състояние, което изисква указване на бърза помощ.

Какво провокира бъбречната криза?

Причината за кризата са камъните в бъбреците! Най-често това е малко камъче , наречено конкрамент, което е „тръгнало“ да се придвижва от бъбрека към пикочния мехур. Това движение на камъка по уретера (тръбичката, по която урината отива от бъбрека в пикочния мехур), предизвиква запушване на урината и надуване на бъбрека с вода (т.нар. хидронефроза). Също така, движението на камъка по уретера е съпроводени със спазми в него, от където и коликообразния характер на болката. Реално болката продължава, докато камъка не слезе в пикочния мехур и бъбрека не се отпуши. Това може да отнеме различно време – от минути, до часове и дни, и е много индивидуално, като зависи от големината на камъка, състоянието на уретера и др. Това налага пациентите да търсят специализирани звена за указване на първа помощ при бъбречна криза.

Кои са основните симптоми ?

Основните симптоми при бъбречна криза са: силна режеща болка от едната страна на кръста, в корема, в областта на слабините; кръв в урината и болки, изтръпване и парене при уриниране; повишена температура, втрисане, повръщане.

Първа помощ при бъбречна криза – сигурен транспорт с частна линейка от тел. 0893 043 244 !

Бъбречната криза е състояние, с което трудно бихме могли да се справим сами вкъщи. Често заради силната болка в суответната област, но и заради гаденето и повръщането. Приемът на лекарства през устата е слабо ефективен и се налага прилагането на инжекции мускулно или венозно. Най-често се използват силни обезболяващи и нестероидни противовъзпалителни, които тушират болката и улесняват преминаването на камъка.

Неодбодимо е прием на спазмолитици, и обезболяващи.

Частни Линейки – София разполага с оборудвана линейка и обучен екип парамедици. Това ни позволява да предлагаме услугата „частна бърза помощ“ в София и областта с ненадминато качество! Когато от Спешен център – 112 ви откажат линейка при бъбречна криза, позвънете на нас! Ние реагираме за по-малко от 20 минути, разполагаме с всички необходими медикаменти и екип, който ще ви прегледа и прецени състоянието ви!

Вижте още:

Първа помощ при инфаркт

Нефролитиаза – Уикипедия / Частна линейка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Частни линейки - София

Бързина, качество, сигурност, отзивчивост.

Предлагаме пълен набор от медицински услуги с модерна, добре оборудвана частна линейка и екип от
обучени парамедици в рамките на гр. София и областта.

Може да разчитате на нас за следните медицински услуги:

Неотложна медицинска помощ по най-високи стандарти

Транспорт на болни и трудно подвижни хора от и до всяко всяко лечебно заведение в София и областта

Медицинско присъствие на обществени мероприятия, спортни и развлекателни събития

Домашни посещения и извършване на манипулации от лекар

Заяви линейка